Yoda Home PRO oljepresse | |
      
Yoda Home PRO oljepresse i gruppen Oljepresser hos Sunnere AS (YDZY02A1)
Yoda Home PRO oljepresse
Yoda Home PRO oljepresse

Yoda Home PRO oljepresse

Lag din egen kaldpresset olje af frø, kjerner og nøtter. Ny stand-alone modell. 
4695 kr
Antall: 
Tilgjengelighet:
Artikkelnr:
YDZY02A1

Info: Mer informasjon
NYHET: YODA Home Pro oljepresse er en riktig spennende nyhet - Det er en av de første oljepresser beregnet til privat bruk, som reelt har de samme egenskaper som de store og dyre presser for industrielt bruk.

Yoda oljepressen er kompakt og elegant i designen, men er konstruert med en avansert teknikk og en meget kraftig motor.

Se filmen under for en rask presentasjon av maskinen:Kaldpressing opprettholder næringsstoffer og enzymer:

Med en Yoda oljepresse presser du uraffinert olje av frø, kjerner og nøtter med en mild kaldpresse prosess under trykk. Dette betyr at næringsstoffer, enzymer, mineraler og fettsyrer blir best bevart og at oljen beholder sin smak og aroma. Smaken er overeaskende fantastisk og en opplevelse når du bruker den i matlagingen.

Yoda oljepresse maler ingrediensene i den avanserte kvernen hvor oljen skilles fra massen under høyt trykk. Under prosessen utvikles det lav friksjonsvarme som ikke overstiger 42 grader C og som er årsaken til at alle næringsstoffer, mineraler og enzymer blir bevaret så godt som mulig.

Resultatet er derfor en høykvalitetes kaldpresset olje som inneholder alle smaker og aromatiske nyanser og hvor næringsverdiene ligger helt i toppen.

Hvis du presser råvarer med med svært hard konsistens, kan det være vanskelig å trekke ut oljen ved kaldpressing. I disse tilfellene vil Yoda varme presse stemplet opp til ca. 100 grader C, for å ekstrahere de resterende rester av olje (oljen blir aldri mer oppvarmet enn 42 grader C).

Enkel og effektiv i bruk:

Den avanserte Yoda Home PRO oljepressen gjør det enkelt å presse din egen olje og den er kompakt og svært enkel å bruke og håndtere. 

Det enkle men elegante berøringspanelet bruker du til å velgee hvilken type råvare du ønsker og presse til olje. 

Maskinen har 7 forhåndsinnstilte alternativer for peanøtter, sesam, solsikke, raps, linfrø, valnøtt og et valg for blanding av frø. Så alt du trenger å gjøre er å velge riktig innstilling og trykk på Start, så vil Yoda fullføre resten. Hvis du ønsker og presse noe som ikke finnes på betjeningspanelet, velger du blanding av frø (mixed knappen), så vil Yoda optimaliserer helt automatisk trykket på råmaterialet.

De ulike innstillingene på maskinen tar hensyn til råvarens forskjellige struktur og oljeinnhold, og kontrollerer temperaturen og trykket som oppstår i pressen. 

Yoda oljepressen arbeider ved kaldtpressing, noe som betyr at den produserte oljen alltid har en temperatur under 42 grader C (extra virgin).

Hva kan du kaldpresse?

Yoda Home PRO presser effektivt olje fra følgende ingredienser:

- Nøtter (Peanøtter, valnøtt, macadamia mm.)
- Frø (Sesam, linfrø, chia mm)
- Bønner (Soya mm)
- Blad og urter (Peppermynteolje, oreganoolje, hampolje mm)

Yoda kan også presse olje av kokos og oliven (men, her kan du oppleve problemer med tilstopping av kvernen, så vi velger og ikke markedsfører denne som en presse som også dekker dette omerådet).

Under kan du se en nærmere oversikt over produkter Yoda presser veldig bra:Hva er kaldpresset olje?

Forskjellen mellom kaldpresset olje og varmpresset olje er hvilken temperatur som er brukt for og presse oljen. Kaldpresset olje er olje som forblir under 49 grader Celsius mens den presses og varmpresset olje er oljer som presses i temperaturer mellom 60 og 160 grader Celcius (det du vanligvis kjøper i butikken).

Begge våre oljepresser presser olje som aldri overstiger 42 greader Celsius. Det høyeste vi har oppdaget er oljetemperaturer rundt 37 til 38 grader. Presseskruen som derimot sørger for trykk og friksjon kan nå temperaturer opp til 80-90 graderi Celsius men dette vil kun klare og oppvarme oljen til temperaturen vi nevner i avsnittet over.

Effektiv utnyttelse av råvarene:

Yoda Home PRO oljepresse har en meget høy utnyttelsesgrad fra de råvarene du bruker i maskinen. Den utvinner mellom 50-80% avhengig av typen av råvare og hardhet.

Pressetiden varierer mellom 3-5 minutter for 100 gram råvare. Eksempelvis er det raskere og presse olje av sesamfrø enn de litt hardere valnøttene.

Ta en titt på fanen "mer informasjon". Her finner du teknisk informasjon samt en nærmere video presentasjon fra produsent som er noe mer omfattende teknisk sett. 

Sunnere.no er eneforhandeler av Yoda i Norge.

Se flere produkter

Yoda Home PRO oljepresse, silver
Lag din egen kaldpresset olje af frø, kjerner og nøtter. Ny stand-alone modell. 
4695 kr