Sana Oil Extractor EUJ-702 | Horisontale Juicere - Frukt & grøn
      
Sana Oil Extractor EUJ-702 i gruppen Juicere / Horisontale Juicere / Tilbehør hos Sunnere AS (EUJ-702)
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702
Sana Oil Extractor EUJ-702

Sana Oil Extractor EUJ-702

Oljepresse spesielt utviklet for Sana Juicer by Omega 606 og 707 serien.
3750 kr
Antall: 
Tilgjengelighet:
Artikkelnr:
EUJ-702
Omega

Info:
NYHET: Oljepresse spesielt utviklet til Sana Juicer by Omega 606 og 707 serien.
 
Hvis du har en Omega Sana Juicer 606 eller 707, så kan du med denne oljepressen lage din egen olje av frø, nøtter og kjerner, kokosmasse, havre etc.

Hvorfor presse sin egen olje ?
Oljekvaliteten reduseres allerede fra det øyeblikk den presses, og man opplever det spesielt når det handler om industriell olje produsert på fabrikk. Oljen du kjøper i butikken bruker ofte lang tid får den når forbrukeren og står lenge i emballasjen før den brukes.

Når du kaldpresser olje, er det viktig at temperaturen ikke overstiger 42 grader Celsius. Da bevarer du smaken og næringsstoffene maksimalt. Når du kjøper industrielt fremstilt olje kan du ikke være sikker på om temperaturen har vært holdt under dette nivå i produksjonen. Med en oljepresse fra Sana ligger temperaturen på oljen normalt mellom 32-34 grader Celsius.

Med den nye oljepressen fra Sana Juicer kan du lage din egen kaldpressede olje fra friske råvarer umiddelbart med at du selv ønsker og bruke den. På denne måten sikrer du deg alltid ferskpresset og sunn olje for eget bruk og ikke mer enn du skal bruke.

Hva kan du presse ?
Frø du kan presse er f. eks. linfrø, sesam, solsikke, hamp, spisskummin, primrose, pinjekjerner og rapsfrø. Nøtter du kan presse er cashew, hassel, mandel, paranøtter, valnøtt, makadamia, peanøtt og pistasjnøtter. Du kan også presse kokosmasse til kokosolje og olje fra havregryn.

Mengden av olje avhenger av flere faktorer, f.eks. råvarenes kvalitet og friskhet. Generelt bør du sikre deg, at dine råvarer er så ferske som mulig, da oljeinnholdet er høyere i ferske råvarer, så sjekk datoen, når du handler inn varer. Oljen blir helt fersk og maskinen er ment til å lage små volumer av olje til f.eks. en matrett eller som hud- eller hårpleie.

Hvordan virker oljepressen ?
Når man skal kaldpresse olje, så er det to ting, der skal være tilstede; nemlig varme og trykk. Oljepressen leverer trykket og varmen kommer fra den friksjonsvarmen, som oppstår, når man bruker oljepressen.

Den mest effektive måten og presse oljen på er og bruke noe av det overskytende frøskallet fra tidligere produksjoner til og forvarme pressen, ved og kjøre de igjennom maskinen før man begynner og presse ny olje. Etter dette starter man rolig og putte frø og kjerner i pressen og når oljen begynner og renne kan man starte og presser litt større mengder.

Linfrø, sesamfrø og solsikkefrø kan gå direkte inn i oljepressen uten problemer, ettersom de er relativt små. Nøtter, mandler og gresskarkjerner bør hakkes grovt med en kniv før de tas i oljepressen . Det er ikke anbefalt å hakke gresskarkjerner i en blender, da resultatet vil bli en klebrig masse og ikke hakkede kjerner. Valmuefrø kan ikke kjøres i oljepressen, da de er for små til å fungere optimalt.

Hvis du er interessert i å lage din egen kaldpresset olje med Omega Sana Juicer 606 eller 707, anbefaler vi på det sterkeste at du ser videoen nedenfor før du bestiller din Sana Oil Extractor:


Rengjøring og vedlikehold av oljepressen:
 
Når du har brukt oljepressen, skal den demonteres og delene skal rengjøres i varmt såpevann.
 
Merk at du aldri må få koblingsenhet (del nr. 4 i illustrasjonen nedenfor) i vann. Inne i denne delen av oljepressen sitter et kulelager, som ikke må få vann på seg fordi det vil ruste. Når delene er grundig rengjort, så er det viktig at du sørger for at de er helt tørre før du monterer oljepressen sammen igjen.

Oil extractor EUJ-702 parts

Sana Oil Extractor leveres med følgende deler:

- Glass krukke for oppsammlign av olje
- Sil
- Hanske for anvendelse ved separasjon av oljepressen, når den er varm
- 3 regulator ringer
- Rengjøringsbørste
- Metal pinne for montering og demontering av oljepressen
- Brukerveiledning (engelsk)

Sana EUJ-702 Oil Extractor leveres med 5 års garanti på pressekvernen og 2 år på andre deler.

For å lese mer om Sana EUJ-702 oljepresse før du bestiller din egen maskin, kan du laste ned brukerveiledning , rett nedenfor i seksjonen under.

Se flere produkter

Omega 8227 slowjuicer, sølv
Oppgradert modell! Omega 8227 lager fantastisk kaldpresset juice fra alle typer råvarer.
4450 kr
Sana juicer EUJ-707 - blank screen
Blank juicing screen (blank sil) for Sana juicer 707
695 kr
Drum Cap Assembly With Pressure Cap
Pulp discharge for Omega Twin Gear juicer
395 kr
Fine Juicing Screen (TWN30)
Fil sil for Omega Twin Gear Juicer
695 kr