IR D5 Dehydrator BY CI | Counter Intelligence - Mattørker |
      
IR D5 Dehydrator BY CI i gruppen Mattørker / Counter Intelligence hos Sunnere AS (CI-IR-D5)
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI
IR D5 Dehydrator BY CI

IR D5 Dehydrator BY CI

Dehydrator i banebrytende design med helt ny infrarød teknologi.
5450 kr
Antall: 
Tilgjengelighet:
Artikkelnr:
CI-IR-D5

Info: Mer informasjon
Med denne nyheten fra Counter Intelligence redefineres måten man tørker mat på i en dehydrator (mattørker). Dette er markedets første mattørker med Solar & Shade teknologi og har klassens beste ytelse. Alt pakket i et attraktivt og brukervennlig design. IR D5 benytter enten infrarødt lys eller tradisjonell luftvarme i sirkulasjon for og tørke matvarer. Innovativ tenkning og bruk av ny teknologi gir optimal resultater. 

IR D5 dehydratoren er laget i kvalitets komponenter og som setter nye standarder i klassen. Døren innvendig er kledd med rustfritt stål noe som gjør den holdbar og lett og holde ren.

De 5 medfølgende tørke hyllene er også laget i rustfritt stål med trådnett som sikrer en jevn luftstrøm rundt matvarene. Hyllene i rustfritt stål kan rengjøres i oppvaskmaskinen og er selvfølgelig BPA frie.

I bunnen av maskinen finnes det et praktisk oppsamlingsbrett til smuler og annet rusk. Den er lett og ta ut og sørger for at maskinen er enkel og holde ren.

IR D5 er av alle våre modeller den som støyer minst og maskinen er også den eneste som er utstyrt med et luftfilter som sikrer ren luft uansett miljø.

Med maskinen følger det også med et par silikonhansker som er praktiske og bruke spesielt hvis man arbeider med temperaturer over 45 grader.

Men den største nyheten med denne maskinen er at den har to funksjoner i henhold til hvordan man kan tørke matvarer. Dehydratoren har to innstillinger: ’Solar mode’ og ’Shade mode’. 

Foretrekker du og tørke uten bruk av infrarøde stråler setter du maskinen i ’Shade mode’ så fungerer IR D5 som en tradisjonell dehydrator. Mattørkeren fungere da i et temperaturintervall fra 35-70 ℃.

I ’Solar mode’ gjør du i tillegg bruk av NIR bølger (Near Infra Red eller det som kalles varmestråling / solvarme). Denne funksjonen vil ha samme effekt på mat som solens stråler. NIR hjelper til med og bevare D-vitamin samt andre næringsstoffer og mineraler i matvarene. NIR bremser nedbrytningen av mat som frukt, kjøtt og fisk og med denne funksjonen kan du enkelt lage dine egne soltørkede tomater, beef jerky eller andre matvarer, som har bruk for litt ekstra solvarme for og gi maksimal tekstur og smak. I denne modusen vil du også oppleve raskere tørking (ca 20 %) samt råvarer som har en fantastisk jevn konsistens og tørrhet, da tørkingen begynner fra kjernen og ut til yttersiden.

’Shade mode’ velger du, når du skal lage rawfood oppskrifter. I denne modusen tørkes maten ved en nøyaktig og kontrollert varmepåvirkning og luftsirkulasjon. Dette er det ideelle valg ved rawfood oppskrifter der bevaring av enzymer er ønskelig. Den avanserte temperatur styringen sørger for en konstant temperatur igjennom hele tørke prosessen.

Du kan fritt enkelt veksle mellom ’Solar’ eller ’Shade’ modus – et symbol på toppen av IR D5 dehydratoren viser status. Fargehjulet på toppen av maskinen lysen enten oransje eller grønt. Hvis du ønsker kan belysningen slukkes helt.

Med denne mattørkeren kan du være sikker på at smak og konsistens bevares uansett om du tørker pærer, sopp, rødbet eller vegetabilsk chips – mulighetene er ubegrenset.

Automatikk og strømbesparelse:

Hvis du liker enkelthet er dette riktig mattørker for deg. Med det automatiske programmet finner maskinens fuktighetssensor selv ut når den skal avslutte programmet. Når fuktigheten når 3 % vil den stoppe automatisk og prosessen er ferdig. Dette er spesielt en fin funksjon hvis du tørker kjøtt og fisk.

Alternativet til den automatiske modusen er at du selv setter temperatur og tid.

Pga. maskinens konstruksjon og teknikk vil du også oppleve et lavere strømforbruk (ca 20 %) på denne mattørkeren enn hva andre modeller i samme klasse gir deg.

Hva er infrarøde bølger?

Solyset består av synlige og usynlige stråler. De synlige strålene kalles regnbuens farger. De usynlige stråler innebefatter for eksempel, infrarødt lys. Solen er den viktigste naturlige kilde til infrarød stråling. Infrarøde stråler kalles også varmestråling. IR D5 dehydratoren har tett, kortbølget infrarød stråling.

De infrarøde bølgene trenger inn i matvarene og gjør at de tørkes tvers igjennom fra innersiden til yttersiden. De tradisjonelle dehydratorene gjør det omvendte hvor de tørker fra yttersiden til kjernen.

Design

IR D5 dehydratoren har motatt en rekke internasjonale priser, heriblant den prestigefyldte ’Red Dot Award’ for sitt unike og banebrytende produktdesign. Med de bløte avrundede former setter den alle konkurrenter til veggs.

Se den i aksjon: Se linker under for mer informasjon !