Excalibur 4-bretts Dehydrator, sort | Mattørker |
      
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort i gruppen Mattørker / Excalibur mattørker hos Sunnere AS (EXC-4TRAY-NO)
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort
Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort

Excalibur 4400 Dehydrator, 4-brett, sort

Ny kompakt mattørker fra amerikanske Excalibur.
2495 kr
Antall: 
Tilgjengelighet:
Artikkelnr:
EXC-4TRAY-NO
Excalibur

Info: Mer informasjon
Excalibur Dehydrator produserer sine kvalitets produkter i USA og har vært på markedet i over 30 år.

Denne modellen er den minste modellen fra Excalibur. Den tar liten plass og er utstyrt med 4 hyller i størrelse 28x28cm som er noe mindre enn 5 og 9 bretts modellene der hyllene måler 38x38cm.

Mattørkeren er ikke utstyrt med klokke (timer) noe som betyr at maskinen vil være hel manuell i forbindelse med mattørking. Du slår selv av maskin etter endt bruk. Manualen som medfølger maskin gir mange gode tips i henhold til anbefalte tørketider.

De 4 brettene i denne modellen utgjør et samlet areal på ca. 0,3 m2 noe som er ca halvparten av modeler med 5 hyller.

Termostaten gjør det mulig og justere temperaturen i intervallet 35 – 68 grader Celsius. Den har også en stor ventilator på 10 cm og en motor på 220W. Vi har funnet ut at modellen med 5 hyller vil ha et strømforbruk på ca. 0,114 kWh i timen. Det betyr at en 12 timers produksjon vil koste litt over 2 kr. Denne modellen vil derfor være enda rimligere i bruk.

I kraft av sin kompakte størrelse er Excalibur mattørker ideel for de som ikke har så mye plass eller for de som ikke skal tørke de helt store mengder av gangen og som ikke ønsker og gå på kompromis med kvaliteten. Da er Excalibur Dehydrator 4400 et bra valg for og få en super mattørker fra verdens ledende produsenten til en riktig god pris.

Kabinett, dør og hyller er laget i BPA fri polykarbonat.

Det som gjør denne modellen spesiell i forhold til andre merker på markedet er maskinens konstruksjon. Excalibur har valgt og plassere motoren på siden av maskinen og ikke i bunnen som du finner på mange andre merker. Fordelen med dette er at du unngår problemer med dryppvæske fra det du tørker i bunnen av maskinen.

En annen fordel er at Excalibur bruker hyller som er lette og fjerne fra selve Dehydratoren. Dette gjør det mulig og tørke kjøtt, fisk,frukter og grønt med stort volum (man bruker færre hyller når man har store råvarer).

Konstruksjonen er også årsaken til at disse modellene tørker både horisontalt og vertikalt samtidig. Kald luft varmes opp bakerst i ovnen og presses horisontalt og vertikalt over brettene med mat. Den varme luften tørker maten og fjerner vannet. Luften presses ut foran på maskinen.

Horisontal og vertikal tørking gjør at maten blir jevnt og fort tørr. Temperaturen i denne maskinen er stabil under hele tørketiden noe som fører til at maten hurtigst mulig blir ferdig på riktig måte. Slik unngår man også at maten forringes og at det blir grobunn for skadelige bakterier.

Vi vil nevne at det er en fordel og bruke paraflex premium eller ultra om man lager knekkebrød eller lignende. Slik unngår man at de faller igjennom de åpne hullene i ristene som følger med. Vi vil gjøre oppmerksom på at Paraflexx tørkearkene må klippes til for denne modellen.

Maskinen er meget lett og bruke og det medfølger manual på engelsk fra produsenten.

Rengjøring er også enkelt og hyllene kan tas ut og inn og kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Vi er igjen meget stolte av og presentere enda et fantastisk produkt fra den mest foretrukne Dehydratorer produsenten i verden. EXCALIBUR !

Er du i tvil om hva du skal velge ? Ta en titt her ?

Se flere produkter

Excalibur rustfri metall rist
Passer alle Excalibur modeller med 5 og 9 hyller
269 kr
Excalibur 9-bretts Dehydrator m/klokke,  Sort
Dette er valget for deg som ønsker en mat tørker med stor kapasitet.
4450 kr
Excalibur 5-bretts Dehydrator m/klokke,  Sort
Den mest populære Dehydratoren for de fleste. 
3459 kr
Excalibur ParaFlexx Ultra Non Stick bakeunderlag
Spesial modell laget til Excalibur Dehydrator modeller med 5- og 9 hyller.
189 kr